2
دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه گیلان
چکیده
افزایش میزان و شدت جرائم ارتکابی در نیمه دوم قرن بیستم دولت ها را برآن داشت، که با تعدیل اصولی نظیر مصونیت و اصل داخلی بودن حقوق جزا دست به تاسیس یک دیوان کیفری بین المللی بزنند که منشا آن یک معاهده بین المللی و توافق دولت ها است و از این جهت از مراجع کیفری بین المللی پیش از خود متفاوت است .
یکی از نکات اساسی مطرح در این دیوان چگونگی صلاحیت و قابلیت پذیرش پرونده ها بود، که نهایتاً تکمیلی بودن صلاحیت دیوان کیفری بین المللی مورد توافق قرار گرفت. اساسنامه دیوان کیفری بین المللی یک تعریف مناسب و دقیقی از اصل صلاحیت تکمیلی ارائه نکرده است؛ همین امر سبب برداشت های متفاوت از این اصل شده است. هدف مقاله حاضر بررسی ضوابط اعمال اصل صلاحیت تکمیلی می باشد. در راستای این هدف ابتدا محتوی و شرایط اصل صلاحیت تکمیلی مورد بررسی قرار می گیرد، در ادامه ضابطههای اعمال این نوع صلاحیت و امکان اعمال صلاحیت در وضعیت انفعالی (عدم اقدام) مورد بحث قرار می گیرند. در پایان، رویکرد مثبت به صلاحیت تکمیلی به عنوان یک نگاه تازه به این گونه صلاحیت بینالمللی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
جانی پور, مجتبی و موسوی معاف, سیده آسیه . (1394). تاملی بر اعمال صلاحیت تکمیلی در عدم اقدام دولت ها با نگاهی بر صلاحیت تکمیلی مثبت. پژوهش های حقوق کیفری, 1(1), 107-136.
MLA
جانی پور, مجتبی , و موسوی معاف, سیده آسیه . "تاملی بر اعمال صلاحیت تکمیلی در عدم اقدام دولت ها با نگاهی بر صلاحیت تکمیلی مثبت", پژوهش های حقوق کیفری, 1, 1, 1394, 107-136.
HARVARD
جانی پور, مجتبی, موسوی معاف, سیده آسیه. (1394). 'تاملی بر اعمال صلاحیت تکمیلی در عدم اقدام دولت ها با نگاهی بر صلاحیت تکمیلی مثبت', پژوهش های حقوق کیفری, 1(1), pp. 107-136.
CHICAGO
مجتبی جانی پور و سیده آسیه موسوی معاف, "تاملی بر اعمال صلاحیت تکمیلی در عدم اقدام دولت ها با نگاهی بر صلاحیت تکمیلی مثبت," پژوهش های حقوق کیفری, 1 1 (1394): 107-136,
VANCOUVER
جانی پور, مجتبی, موسوی معاف, سیده آسیه. تاملی بر اعمال صلاحیت تکمیلی در عدم اقدام دولت ها با نگاهی بر صلاحیت تکمیلی مثبت. پژوهش های حقوق کیفری, 1394; 1(1): 107-136.